Supermarco
Fiskerihavnsgade 3
København SV
-lad dig ikke forskrække af adressen - det er faktisk relativt nemt at finde og du kan gå fra Dybølsbro station. Hvis du har de flade sko på.
Men tilbage til det vigtigste: maden! Og jeg er en sørgelig udgave af en madblogger, for jeg når jo aldrig at tage billeder af maden, før jeg må spise den. I må tage mit ord for det: det er også meget pæn mad.
Supermarco er leveringsdygtige i den LÆKRESTE bøffelmozzarella i deres delikatesseafdeling. Og tillad mig i den forbindelse at understrege det autentisk lækre i at have ekspedienter, der taler italiensk-dansk til en. Mmmm!
- bøflen, ikke ekspedienterne
1 bøffelmozzarella rækker cirka til 3 personer (Supermarco delikatesse afdeling)
De bedste tomater, du kan finde - kryddertomater eller lignende. Hvis stilken sidder på og de er økologiske, plejer det at være en god start. Antal efter smag. I skiver.
Frisk basilikum. Småthakket.
Olivenolie, balsamico eddike dryppes over salaten
-og hvis du er en rigtig frækkert (eller hvis du har meget kødædende gæster): bresaola revet i stykker og strøet over salaten. Prøv Supermarcos delikatesse udgave.
Cannelloni ricotta e spinaci
3 personer
En æske med cannelloni rør - du skal cirka bruge 12-15 stk. til 3 personer (Supermarco).
1 pose med frossen hakket spinat
250 ricotta
Lidt revet parmasanost (Supermarco)
salt & peber & revet muskatnød
1 stort glas sugo della casa (Supermarco)
Mozarella ost & parmasan ost (Supermarco)
Tø spinaten op i en gryde ved svag varme. Hæld den op i en si og pres væden væk. Hæld lidt olie i gryden og spinaten tilbage.
Krydr med salt, peber og muskatnød.
Tilsæt ricottaen og lidt parmasanost. Hvis blandingen bliver for tør, tilsæt et lille skvæt mælk. Blandingen må endelig ikke blive våd. Smag igen til med salt og peber og muskatnød.
Lad blandingen køle af.
Fyld spinatblandingen ned i en frysepose og klip et hjørne af posen. Tag et rør af gangen og sæt det på højkant på et spækbræt, før hullet i fryseposen lidt ned i røret og pres spinatblandingen ud. Sørg for, at der ikke kommer lufthuller ind i rørene og fyld dem helt ud.
I et fad hældes en smule sugo della casa ud i bunden, så det næsten dækker bunden.
Læg de fyldte rør ovenpå tomatsaucen. Afslut med resten af saucen og drys de to slags oste ovenpå.
Bag cannellonierne i 30 minutter ved 200 grader.
Tiramisu - tyvstjålet fra Cofoco med en del ændringer
Øhh....altså i princippet er der vel til 4 personer.
8 pasteuriserede æggeblommer
175 g sukker
250 gram mascarpone
2,5 dl piskefløde
1 stor kop espresso kaffe
8 cl marsala (Supermarco - en lille flaske)
125 gram savoiardi kager (Supermarco)
Små hakkede stykker god mørk chokolade
- jeg har i det ovenstående doblet cremen op i forhold til kagerne, for let's face it - det er cremen, som bærer desserten, ikke kagerne.
Pisk først æggeblommerne med sukkeret til det er hvidt og fluffy. Tilsæt mascarponen og pisk til det er cremet og ensartet. Pisk piskefløden i en separat skål til piskerisene lige akkurat begynder at trække spor. Fold flødeskummet i mascarponecremen.
Hæld en smule af cremen i bunden af et fad, så det lige dækker bunden. Hvis du er i tvivl om størrelsen på fadet, så læg 8 kager ved siden af hinanden for at finde størrelsen. Der kommer 2 lag à 8 kager.
Bland den afkølede stærke kaffe med marsalaen i en flad skål og dyp savoiardierne i blandingen, sådan lidt hurtigt side-side-side-side-op. De suger vanvittig hurtigt, vanvittig meget og går i stykker. Læg første lag ovenpå cremen.
Læg et lag creme ovenpå kagerne og drys med chokoladen.
Læg endnu et lag dyppede savoiardi kager og slut af med et lag creme.
Drys et lag stærk kakaopulver øverst og sæt på køl i mimimum 4 timer.
Her er et lille tip, helt gratis: vitawrap ovenpå creme med kakao? Ikke den bedste idé, hvis du har fyldt fadet helt op til kanten. Grådigt stads, det vitawrap!
Men hooooold nu op, en god tiramisu!
Bon Appétit!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar