Jeg er vokset op i en søskendeflok på 3, hvor jeg er den yngste med henholdsvis 8 år op til min storesøster og 10 år op til min storebror. Indtil videre har det kastet en niece, Alice på 15 år, og en nevø, Linus på 11 år, af sig. De ankom ikke i den alder dog.
Alice og Linus bor sammen med deres forældre i München, så jeg ser dem ikke så tit, men når jeg ser dem, elsker jeg at sidde og betragte dem og blive overvældet over, hvor helt latterligt hurtigt tiden går. Jeg ved godt, at I alle sammen siger det, når I har børn og alt det der....men det er jo helt TOSSET, så hurtigt de er blevet 15 og 11 år!
Linus slægter sin far en del på, med teknisk interesse og kan give alle baghjul, når han kaster sig ud i at lære nye spil eller Apple produkter at kende. Virkelig handy at have i familien igen, når nu hans far og farfar er ved at blive ældre og dermed lidt langsommere til at IT adaptere. Dén kommer jeg nok til at høre for...
Alice er en sej blanding af ualmindelig god snusfornuft, kreativ hjerne, teknisk interesse og nu også kærlighed til madlavning.
Gæt hvilken egenskab, jeg vil tage fat i her?
Det bliver nemlig ikke hyggeligere end at stå i et køkken og eksperimentere, mens ens familie kigger ud i køkkenet med jævne mellemrum, halvt nervøs, halvt sulten.
I dette indlæg vil jeg give hende en helt speciel opskrift, som hun skal lave til sin familie og fortælle sin lillebror, at når han en dag forelsker sig, så er dén kage den direkte vej til hjertet hos den heldige udkårne.
Min kommende mand gjorde nemlig kur (definitely no pun intended) med denne kage. På vej til et kundearrangement en dag på kontoret, nævnte han for mig, at kokken til aftenarrangementet var Henrik Boserup, og at han kunne lave en chokoladekage, som slog al anden mad. I hele verden. Det kan jo ikke lade sig gøre, så jeg sagde, lettere hovent, at det skulle jeg nok selv bestemme, hvis han tog et stykke med på kontoret næste dag.
Min elskede havde, i en lettere overrislet tilstand, præsteret at glemme alle sine ting til aftenarrangementet, men næste dag stod han med små øjne og en skål i hånden på kontoret. Med chokoladekage i.
3 år senere, 4 måneder til vores bryllup og kagen er blevet lavet adskillelige gange i vores køkken. Den smager overnaturligt godt, selvom ingredienserne er så enkle. Og så kan den laves på forhånd før en middag - det er altså smart!
Så kære Alice, Linus, Søren og Hélène i München: Bon appétit!
Chokoladekagen
- af Henrik Boserup
250 gram mørk chokolade, 70%
250 gram sukker
250 gram smør (nå ja, i det mindste er det da nemt at huske...)
10 pasteuriserede æggehvider
10 pasteuriserede æggeblommer
Chokoladen, smørret og halvdelen af sukkeret smeltes langsomt i vandbad. Når herlighederne er smeltet, røres de godt og stilles til afkøling. Jeg plejer at åbne køkkenvinduet og stille det derhen med en tallerken over.
Når chokoladeblandingen har samme temperatur som din lillefinger, piskes æggehviderne stive med den resterende halvdel sukker. Herefter piskes blommerne i chokoladeblandingen og hviderne vendes i blandingen af 3 omgange.
Smør en form (jeg plejer at bruge en springform med en diameneter på 23 cm) med smør og drys sukker rundt i formen, så den er dækket. Ryst det resterende sukker ud af formen.
Hæld 2/3 af blandingen i formen og stil resten af blandingen i køleskabet.
Bag form med indhold ved 160 grader i 20-30 minutter. Kagen skal virke stabil i midten, når du prikker til den. Tag kagen ud og afkøl den til køleskabstemperatur.
Hæld den resterende chokoladeblanding på den nu kolde bagte kage og stil den tilbage i køleskabet i mindst 15 minutter.
jeg er meget beæret over indirekte at være en del af jeres historie. tak.
SvarSlet,,, kagen stammer fra en konditor i st. tropez der hed marcell -- michel michaud , min lærermester på søllerøs kro introduktserede den som - gateaux marcel - jeg var så begejstret for den at jeg siden da aldrig har lavet andre kager,, men kun denne,, det giver mulighed for at experimentere med chokolade % og mærket ,, osse mængden -- prøv at skruge op for mængden af chokolade og smør -- se hvad der sker -- den virker jo osse som en ren mousse.. den bedste grundopskrift på kage jeg har set..
all the best og god sommer
henrik boserup